Opnieuw op tv: De Prijsvechter. Over de grote gevolgen van kleine prijzen

gepubliceerd op 12 augustus 2019  -   gerelateerde tags: shoppen

Vanaf woensdag 14 augustus tot en met woensdag 28 augustus 2019 is er wekelijks een herhaling van De Prijsvechter, om 14.00 uur op NPO 2.

Ik raak steeds meer vervreemd van het ouderwetse lineaire tv model. Op een bepaalde tijd voor de tv gaan zitten omdat dan het programma wordt uitgezonden. Maar als het je eigen serie is, toch leuk dat ie wordt herhaald!
Het drieluik de Prijsvechter gaat op zoek naar de bron en de gevolgen van onze verslaving aan goedkope spulletjes. De bottomline van de serie: we kopen onszelf arm en werkeloos en verkwanselen onze planeet in dit proces. Hoe dat zit? Ga Kijken!

Dan zie je bijvoorbeeld wat er gebeurt met Marijn Franks hersenen als ze door een Big Bazaar/Action winkel loopt. Daar heb ik deze column over geschreven

Aanschouw de gevolgen voor onze planeet omdat we dat scheetkussen van 50 cent echt niet kunnen laten liggen. Helaas zijn het niet alleen de goedkope prullen die ons milieu de das omdoen (Link naar stuk Plastic in de tuin)

Als je actief wil consuminderen hier wat tips voor verjaar- en feestdagen. Notoire aanjagers van de troep-tsunami in onze huishoudens. (Link naar Column tips voor verjaardagen)

Als je niet kan wachten op de herhalingen: kijk de afleveringen online:

https://www.vpro.nl/programmas/prijsvechter.html

[ Klik hier om naar het overzicht met artikelen in de categorie maatschappij te gaan. ]