Plastic in de tuin en enjoy cleaning up!

gepubliceerd op 12 augustus 2019  -   gerelateerde tags: plasticvervuiling

In elke Nederlandse tuin is er sprake van milieuverontreiniging.
De fijnstof van de sjoemeldiesels daalt ook hier neer. Maar inmiddels heeft ook het plastic zijn weg gevonden in onze directe leefomgeving. Minuscule plastic deeltjes worden aangetroffen in ons drinkwater, in bier en ook in honing. Het zijn dus niet alleen onze zeeën die te kampen hebben met plasticvervuiling. Geschat wordt dat er jaarlijks rond de acht miljoen ton aan plastic afval in de oceanen terecht komt. Je kunt die hoeveelheid vergelijken met zestien plastic tasjes voor elke meter kustlijn op de wereld.
Gelukkig moeten we tegenwoordig betalen voor plastic tasjes en dat scheelt. Hoeveel? Dat zal de tijd leren. Maar er is nog een grotere vervuiler: autobanden slijtstof. Jaarlijks komt er duizend ton aan slijtstof van autobanden in het Nederlandse milieu terecht, oftewel 130.000 autobanden! Dat dwarrelt neer op onze weidegronden en in onze tuinen. De bijtjes nemen de microplastics mee met het stuifmeel naar de bijenkorf en zo komt het plastic in de honing. Eet smakelijk!
Gelukkig zijn er dappere Nederlanders die de strijd aanbinden tegen de vervuiling. Alex van Eck is zo een bikkel. Kijk hoe hij het doet op zijn site en steun ‘m:
 
https://enjoycleaningup.com

[ Klik hier om naar het overzicht met artikelen in de categorie maatschappij te gaan. ]