Restaurant Kaagman & Kortekaas is om op te eten

gepubliceerd op 22 november 2019  -   gerelateerde tags: drinkenetenrestaurant

Rondploeteren in het on-line discours is natuurlijk belangrijk. Maar goed eten is zeker net zo belangrijk. Als gezinsman en regelmatig geïnspireerde thuiskok zoek ik tegenwoordig niet zo vaak de restaurants op. Uit-eten is ook wel een prijzig gebeuren. En thuiskoken geeft voor veel minder geld vaak een meer bevredigend resultaat. Enfin: eten in een zaak met een topchef blijft wel een feest natuurlijk. Mijn jongere broer had gereserveerd in Kaagman en Kortekaas voor relationeel onderhoud, samen met oudere broer. We kunnen heel goed met elkaar, maar echt samen eten hadden we al een tijd niet gedaan. Fijne buitenkans. Ik had ooit een keer gedineerd in Kaagman en Kortekaas. Ik was toen niet zo onder de indruk en mijn verwachtingen waren nu dan ook niet zo hoog gespannen. Maar wellicht zag ik het toen niet helder, of K&K hadden een offday. Nu was het in ieder geval een enorme revanche. Wat een gerechten! Origineel en ontzettend lekker! Zonder uitzondering allemaal a point: de smaken, de texturen, de cuisson, allemaal geweldig!

Ze werken met vaste menu’s. Een systeem dat tegenwoordig veel restaurants hanteren. Minder keuze, maar wat je krijgt wordt met de nodige perfectie geserveerd! De prijzen zijn redelijk zeker voor de kwaliteit die je krijgt: 4 gangen a 51,- euro. 5 gangen 59,50 euro en 6 gangen voor 67,- euro. (De pijn zit meer in de alcohol die je nuttigt, maar dat bepaal je ook zelf, de huiswijnen zijn hier redelijk geprijsd, maar wij namen wat van de wijnkaart en dan gaat het ook wel snel)

De amuses waren erg smakelijk en met aandacht bereid. Daarna heilbot met artisjok. Lekker en verrassend. Daarna wat mij betreft een signature dish: pompoen met sumak. Dat klinkt wellicht niet zo aanlokkelijk, maar als je dit hebt eet, weet je dat vlees en vis niet nodig zijn voor een superieure maaltijd. Daarna toch het stukje vlees: fazant met merg en cavalo nero. Heerlijk! (Ik eet thuis bijna nooit meer vlees, maar in restaurants ga ik dan toch mijn boekje te buiten!) Toet was een ‘zee-egel’ van duindoornbes met chocola. Ook uitstekend!

Kaagman en Kortekaas hebben nu een goede Gault&Millau vermelding, prima natuurlijk, maar deze zaak kan voor mij mee met elke sterrentent puur op de kwaliteit van het eten en drinken.

Het restaurant loopt volgens mij als een trein en terecht. Dus reserveren lijkt me een noodzaak. Eet smakelijk!

Restaurant Kaagman en Kortekaas:

  • Sint Nicolaasstraat 43
  • 1012 NJ Amsterdam

[ Klik hier om naar het overzicht met artikelen in de categorie mooi-spul te gaan. ]