Warm aanbevolen

Hier vind je links die verdieping geven op halszaken zoals muziek, voedsel en journalistiek.

Tidal

Muziek. Ik ben helemaal Tidal verslaafd. Ik heb het Hifi abonnement, prijzig! Maar ik ben van mening dat gratis en goedkoop niet bestaat. Ik wil ook netjes betaald worden als ik ergens hard voor hebt gewerkt. Waarom zou dat voor artiesten anders zijn? Spotify en Youtube brengen ons weer in de steentijd van de eerste grammofoonplaat. De tijd dat Blueslegende Muddy Waters als winterschilder moest rondkomen terwijl de platenbonzen hun zakken vulden met zijn muziek. Ik heb een hekel aan Spotify en al die andere zogenaamde handige, fijne diensten zoals Youtube. Die hebben volstrekt schijt aan de maker/artiest. Bovendien: monopolies maken bedrijven lui, arrogant en uiteindelijk duur. Neem eens een kijkje op Tidal.

Dit is een interview uit 2015 met Jack White over Tidal.

Brave browser

De browser die privacy belangrijk vindt, en de meeste advertenties en trackers blokt. En heel belangrijk: ze steunen rechtstreeks de websites die jij belangrijk vindt. Het geld dat wordt verdiend met de advertenties die je nog wel te zien krijgt op de brave browser, wordt veel eerlijker verdeeld met de makers van de site. Via Brave payments krijgt een populaire site maandelijks uitbetaald. Wat als voordeel heeft dat de site-maker zijn site ook weer niet met irritante reclames hoeft vol te proppen om een grijpstuiver over te houden aan zijn/haar website.

Klik op het logo hieronder om de browser te downloaden.

Klik om de browser te downloaden.

Foodlog

De site over ons voedsel: inhoudelijk supersterk, waarin met respect met elkaar wordt gedebatteerd. Topsite!

Kilk hier om naar foodlog.nl te gaan.

Follow the money

Financieel journalistiek platform, onafhankelijk! Dit is de toekomst van de journalistiek. Geen clickbait, geen sprinkhaan investeerders die de krant uitzuigen, geen luxe katernen van adverteerders die alleen de hebzucht aanjakkeren. Ouderwetse diepgravende, integere waakhonden journalistiek. Wordt abonnee!